OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 23. szombat
Ismertető


2017. november 23., csütörtök 12:33

A Széchenyi Társaság közleménye
    Budapest, 2017. november 23., csütörtök (OS) - Adventi koszorúk a szeretet és együttélés jegyében

    2017. szeptember 29. - okt.1. között a Széchenyi Társaság és a soproni Perkovátz Ház Baráti Kör Nemzettudat Nemzeti Identitás Konferenciát rendezett, melynek szerves folytatásaként a Széchenyi Társaság támogatásával és részvételével novemberben módunk nyílt szülőföldünk Ausztriához tartozó területén élő diákokkal Sopron városát megismertetni, valamint soproni diákokat vinni látogatásra Burgenlandba, hajdani Sopron Vármegyéhez tartozó városokba.

A Széchenyi Társaság az idén csatlakozott a már 2004 óta hagyománnyá vált programhoz
Ádventi koszorút adunk át Burgenlandban Rust, Oberpullendorf, Mattersburg és Eisenstadt városvezetésének. Majd Csepreg, Nagycenk, Fertőszentmiklós, Fertőd, Kapuvár, Csorna és Beled következik.
Az adventi koszorúinkon háromnyelvű szalag hirdeti:
"Adventi koszorúink a szeretet melegét küldik a határainkon túl élő testvéreinknek és a velük együtt élő népeknek is." Egy-egy koszorú átadásával kívánunk Sopron városa nevében a meglátogatott városok polgárainak és a környező falvak lakóinak áldott karácsonyi ünnepeket és sikeres, békés újesztendőt.

Minden településen a városházát keressük fel, ahol hagyományosan a helyi polgármester és a Polgármesteri Hivatal munkatársai fogadnak bennünket és veszik át jelképes ajándékunkat.
A koszorút átadó küldöttség tagjai a rendező civil szervezetek, polgármesterek, diákok és tanárok. A program a nagycenki Széchenyi Kastély megtekintésével zárul.

     Kiadó: Széchenyi Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.