OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. november 23., csütörtök 13:06

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2017. november 23., csütörtök (OS) - A Párbeszéd feljelenti a fideszes kiskirályokat!

    A Párbeszéd feljelentést tesz, amiért Szihalom polgármestere gyerekeket kényszerített ingyenmunkára. A párt egy másik büntető feljelentést is tesz tao-visszaélések miatt, ugyanis kézilabdás kollégium helyett egy wellness hotel épült.
Sajtóinformációk szerint Bóta József Szihalom fideszes polgármestere a saját éttermeiben ingyen dolgoztatta a helyi szakközépiskola diákjait. A hírek szerint a tanulókat kényszerítették is: vagy lehúznak 12 órát az étteremben, vagy a téli szünetben kell dolgozniuk. A Párbeszéd szerint a polgármester hivatali visszaélést követhetett el, de nagy valószínűséggel szabálytalanul foglalkoztatta a gyerekeket, ezért a párt a kormányhivatalnál is bejelentést tesz.

Balatonfüred mellett épült wellness hotel miatt szintén feljelentést tesz a Párbeszéd. Itt a Balatonfüredi KSE számára épült volna sportra szánt tao-pénzből bentlakásos kézilabda kollégium, ám az elkészült épület végül egy wellness hotel lett. A párt szerint a tao-pénzek szabálytalan felhasználása miatt felmerül a hűtlen kezelés és költségvetési csalás gyanúja.

A Párbeszéd szerint mind a két ügy rámutat arra, hogy egyre több az olyan fideszes kiskirály, aki azt gondolja, hogy mindent büntetlenül megtehet. Azt üzenjük ezeknek az embereknek: fejezzék be a közpénzek lopását! Karácsony Gergely vezetésével a kormányváltás után minden korrupciós ügyet ki fogunk vizsgálni, a közpénzeket vissza fogjuk szerezni.

Szabó Tímea
országgyűlési képviselő

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.