2024. április 19. péntek

2017. november 23., csütörtök 14:06

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 23., csütörtök (OS) - Elkezdődött az eszközosztás az Idősügyi Infokommunikációs Programban

Összesen 5000, hátrányos helyzetű településen élő idős kap ingyen laptopot. Az eszközök kiosztása Berettyóújfalun kezdődött el, 2017. november 23-án.

Jeneiné Rubovszky Csilla miniszteri biztos elmondta: "Az időseknek szóló programmal a kormány célja, hogy a korszerű infokommunikációs eszközök hozzájáruljanak az idősek életminőségének javításához, a családtagok idősgondozásból eredő terheinek csökkentéséhez, munkavállalásuk elősegítéséhez, a szociális és egészségügyi ellátórendszer tehermentesítéséhez, továbbá új munkahelyek létrehozásához.".

A kormány döntése alapján a mai kor igényeinek megfelelően egy innovatív infokommunikációs fejlesztés megy végbe a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányításával a hátrányos helyzetű településeken. Az Idősügyi Infokommunikációs Program keretében 89 települési központon és a hozzájuk tartozó településeken 5000 fő 65 év feletti idős kap számítógépet, internet-szolgáltatást és az alapfokú digitális kompetenciák elsajátításához szükséges oktatást.

Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium