OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2017. november 23., csütörtök 16:15

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. november 23., csütörtök (OS) - DK: A pénznek Debrecenben sincs szaga

    Debrecen város önkormányzata mai ülésén tárgyalta azt az előterjesztést, amely szerint a jövőben a közterületen folytatott karitatív tevékenység, így például az ingyenes ételosztás után is közterület-használati díjat, négyzetméterenként 35 forintot kell fizetni.

Az összeg persze csak jelképes, hiszen egy ilyen tevékenység legföljebb néhány négyzetméter közterület igénybevételével jár, ám épp így szimbolikus üzenete volt annak is, hogy eddig e tevékenység céljából ingyenesen lehetett közterületet igénybe venni. A Demokratikus Koalíció éppen ezért tartja fölháborítónak, a "mindenki annyit ér, amennyije van" jelszó jegyében fogantnak ezt az ízig-vérig Fideszes szellemű előterjesztést. Debrecen Fideszes többségű közgyűlése már kitiltotta a hajléktalanokat a belvárosból, megszüntette a méltányossági ápolási díjat, és most azokat adóztatja meg, akik nagyrészt az Orbán-kormány miatt földönfutóvá vált embereken akarnak segíteni. Két éve Miskolc Fideszes önkormányzata tiltotta meg, hogy egy alapítvány éhező gyerekeknek naponta meleg ételt osszon – lényegében azzal az indokkal, hogy ezt szégyellnék.

A DK módosító indítványt nyújtott be annak érdekében, hogy e vérlázító intézkedést töröljék az előterjesztésből, amit a közgyűlés "természetesen" leszavazott. Debrecen városa tehát azt üzeni, hogy a rászorulóknak ingyenesen juttatott ételből egy adagnyi árára az önkormányzat is igényt tart.

Varga Zoltán
debreceni önkormányzati képviselő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.