OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2017. november 24., péntek 09:36

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - Komárom-Esztergom megye tízmilliárd forintnyi EFOP forrást nyert el

    Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében Komárom-Esztergom megyében mintegy tízmilliárd forintnyi fejlesztési forrást nyertek el mostanáig a pályázók – mondta el oroszlányi sajtótájékoztatóján Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára.
Az EFOP a humánterületet érintő összes fejlesztést összefogja: ide tartoznak az egészségügyi, oktatási, család- és ifjúságpolitikai, valamint a szociális és felzárkózási fejlesztések, a kulturális intézményeket vagy a sportot támogató programok – fogalmazott Schanda Tamás.
Mint mondta, a tudásalapú társadalom megszilárdításához nélkülözhetetlen egy korszerű, fejlett infrastrukturális háttér kialakítása. Komárom-Esztergom megyében 22 köznevelési intézmény újul meg EFOP forrásból. Hozzátette: ezzel több mint 7600 megyei tanuló oktatását segítjük modern infrastrukturális iskolai környezet kialakításával.
Többek között Dorogon, Nyergesújfaluban, Komáromban és Bokodon, valamint Oroszlányban is tantermek, szertárak, tornatermek, sportpályák újulnak meg. Ezeken kívül számos iskolában elvégzik az intézmények akadálymentesítését, valamint a fűtés korszerűsítését.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.