2024. április 24. szerda

2017. november 24., péntek 10:41

A Magyar Innovációs Szövetség közleménye
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - Keresik azokat a gazdasági társaságokat, melyek 2017-ben jelentős innovációs tevékenységet folytattak. Az Országházban, nagy nyilvánosság előtt átnyújtásra kerülő díjakra 2018. február 14-ig lehet jelentkezni.

2017. november 23-án, az MTA Klubjában hirdette meg a Magyar Innovációs Szövetség a 26. Magyar Innovációs Nagydíjat. A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2017. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése) jelentős üzleti hasznot értek el.

A találkozón Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke ismertette a jelentkezés feltételeit, az eddigi tapasztalatokat. A Pályázat először 1992-ben került kiírásra, az azóta eltelt 25 év során 1157 pályázat érkezett, s a 997 mérhető innovációs teljesítmény közül 196 kapott innovációs díjat.

Az idei pályázaton a 2017. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további hat kategóriában kaphatnak díjat. Az ünnepélyes átadásra 2018. március végén kerül sor az Országházban.

A meghirdetésen a bírálóbizottság elnöke, Dr. Pálinkás József, mint az NKFI Hivatal elnöke tartott előadást, valamint a 2016. évi innovációs díjakat elnyert vállalkozások számoltak be a 2017. évi innovációs tevékenységükről.

További információ: Garay Tóth János, kommunikációs igazgató
tel.: 30/900-4850, e-mail: garaytoth@t-online.hu