OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. november 24., péntek 12:47

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - Digitális tananyag, digitális írástudás konferencia.

    A Magyar Nyelvstratégiai Intézet (MANYSI) Digitális tananyag, digitális írástudás címmel konferenciát rendezett 2017. november 24-én, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának konferenciatermében. A tanácskozáson a közoktatási tananyagfejlesztés irányainak, a digitális műveltségnek és a digitális írástudásra vonatkozó kormányzati stratégiák alapelveinek összefüggését tárták fel.

Tóth Attila, a MANYSI igazgatója, köszöntőjében kiemelte: új digitális kompetenciák szükségesek ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjunk a mai technológiai elvárásokhoz. Ezért fontos, hogy a köznevelési intézményekben is a kor elvárásainak megfelelő digitális szövegalkotási és szövegbefogadási kompetenciákat tanítsunk. A Magyar Nyelvstratégiai Intézet egyik legfontosabb feladata, hogy az érintettek bevonásával áttekintse ezeknek a területeknek a nyelvi kultúrára gyakorolt hatását, és javaslatot fogalmazzon meg anyanyelvi kultúránk magas színvonalának megőrzése érdekében.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.