2024. április 19. péntek

2017. november 24., péntek 12:47

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - Digitális tananyag, digitális írástudás konferencia.

A Magyar Nyelvstratégiai Intézet (MANYSI) Digitális tananyag, digitális írástudás címmel konferenciát rendezett 2017. november 24-én, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának konferenciatermében. A tanácskozáson a közoktatási tananyagfejlesztés irányainak, a digitális műveltségnek és a digitális írástudásra vonatkozó kormányzati stratégiák alapelveinek összefüggését tárták fel.

Tóth Attila, a MANYSI igazgatója, köszöntőjében kiemelte: új digitális kompetenciák szükségesek ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjunk a mai technológiai elvárásokhoz. Ezért fontos, hogy a köznevelési intézményekben is a kor elvárásainak megfelelő digitális szövegalkotási és szövegbefogadási kompetenciákat tanítsunk. A Magyar Nyelvstratégiai Intézet egyik legfontosabb feladata, hogy az érintettek bevonásával áttekintse ezeknek a területeknek a nyelvi kultúrára gyakorolt hatását, és javaslatot fogalmazzon meg anyanyelvi kultúránk magas színvonalának megőrzése érdekében.

Kiadó: Miniszterelnökség