OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2017. november 24., péntek 13:07

A HIT Gyülekezete közleménye (4. rész)
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - A Hit Gyülekezete teológiai főiskoláján tartott előadást Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes előadására a Szent Pál Akadémia Államelmélet című tantárgyának keretében került sor.

    "Nem tudom elképzelni az emberiségnek kulturális értelemben nagyobb elszegényedését, mintha a lengyel nem lenne lengyel, a horvát nem lenne horvát, a román nem lenne román, és a magyar nem lenne magyar. A nemzet egy olyan érték, amit egyszerűen küldetésként kaptuk, hogy őrizzük meg" – tette hozzá.
Semjén szerint Európa jelentős része ma önfeladásban van, ami több országban teret nyitott az iszlamizáció előtt. A jelenségben szerinte benne van "Európa bűne, végeredményben a mi a bűnünk", mivel Európa vezetői "feladták a keresztény hagyományokat, a keresztény értékrendet, a keresztény civilizációt, feladták a család védelmét és a nemzeti szuverenitást is gyengítik". "Ha nincs egy saját identitása Európának, legalább civilizációs értelemben, akkor persze, hogy nem tud ellenállást kifejteni" – szögezte le a miniszterelnök-helyettes, aki törvénytelennek, antidemokratikusnak és inkorrektnek nevezte Angela Merkel két évvel ezelőtti döntését, amellyel szerinte utat nyitott az Európába irányuló tömeges migrációnak.
    
     Kiadó: HIT Gyülekezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.