2018. november 18. vasárnap

2017. november 24., péntek 13:07

A HIT Gyülekezete közleménye (4. rész)
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - A Hit Gyülekezete teológiai főiskoláján tartott előadást Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes előadására a Szent Pál Akadémia Államelmélet című tantárgyának keretében került sor.

"Nem tudom elképzelni az emberiségnek kulturális értelemben nagyobb elszegényedését, mintha a lengyel nem lenne lengyel, a horvát nem lenne horvát, a román nem lenne román, és a magyar nem lenne magyar. A nemzet egy olyan érték, amit egyszerűen küldetésként kaptuk, hogy őrizzük meg" – tette hozzá.
Semjén szerint Európa jelentős része ma önfeladásban van, ami több országban teret nyitott az iszlamizáció előtt. A jelenségben szerinte benne van "Európa bűne, végeredményben a mi a bűnünk", mivel Európa vezetői "feladták a keresztény hagyományokat, a keresztény értékrendet, a keresztény civilizációt, feladták a család védelmét és a nemzeti szuverenitást is gyengítik". "Ha nincs egy saját identitása Európának, legalább civilizációs értelemben, akkor persze, hogy nem tud ellenállást kifejteni" – szögezte le a miniszterelnök-helyettes, aki törvénytelennek, antidemokratikusnak és inkorrektnek nevezte Angela Merkel két évvel ezelőtti döntését, amellyel szerinte utat nyitott az Európába irányuló tömeges migrációnak.

Kiadó: HIT Gyülekezete