OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2017. november 24., péntek 13:07

A HIT Gyülekezete közleménye (5. rész)
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - A Hit Gyülekezete teológiai főiskoláján tartott előadást Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes előadására a Szent Pál Akadémia Államelmélet című tantárgyának keretében került sor.

    Ami az európai integráció körüli vitákat illeti, Semjén Zsolt szerint a föderalizmus hívei úgy hisznek az Európai Egyesült Államokban, "mint a kommunisták a kommunizmusban", és ennek az álláspontnak "az Európai Néppárton belül is vannak erői". A kormányfő-helyettes szerint ma már árnyaltabbak a frontvonalak a kontinensen, mint a hagyományos baloldal/jobboldal felosztás: inkább a föderalista és a szuverenista erők szembenállásáról beszélhetünk. Semjén Zsolt úgy látja: az európai polgárok döntő többsége nem akar Európai Egyesült Államokat, ezért ennek az aránynak a megváltoztatásához a föderalista irányzatnak szüksége van az európai kultúrkörön kívülről érkező, jellemzően muzulmán tömegek letelepítésére.
    
     Kiadó: HIT Gyülekezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.