OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2017. november 24., péntek 13:10

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) -

    Szigetvári Viktor: Az Orbán-rezsim érdekeit szolgálja az Alkotmánybíróság azzal, hogy nem hajlandó döntést hozni a lex CEU és a civiltörvény ügyében
Nem pusztán kormányváltásra, alkotmányos forradalomra van szükség 2018-ban!
Valószínűleg a választásokig nem fog dönteni az Alkotmánybíróság a lex CEU és a civiltörvény ügyében. Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke szerint ez újabb bizonyítéka annak, hogy az Alkotmánybíróság csak az Orbán-rezsim érdekeit védi. Az Együtt álláspontja szerint nem elég sima kormányváltással eltávolítani az Orbán-rezsimet, alkotmányos forradalomra van szükség. Az Orbán Viktor érdekei szerint halogató, kollaboráns Alkotmánybírósággal a liberális demokrácia helyreállítása során nincs alku.
Annak ellenére, hogy a civiltörvény már több mint négy, a lex CEU pedig bő hét hónapja az Alkotmánybíróság előtt van, egyelőre megjósolni sem lehet, mikor határoz a testület ezekben az ügyekben - számolt be a Magyar Nemzet.
Szigetvári Viktor szerint az illegitim és kollaboráns Alkotmánybíróság tudatosan halasztja a Fidesz számara politikailag kínos ügyeket, ez újabb bizonyítéka annak, hogy a testület nem az alkotmányosságot, csak Orbán Viktort védi. Miközben a jelenlegi testületben is vannak alkotmányhű bírák, az Orbán-rezsim elnyomó hatalmi konstrukciója úgy lett kialakítva, hogy minden politikailag fontos kérdésben a liberális demokráciát eláruló, szabadságkorlátozó bíróknak van többségük.
    
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.