OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. november 24., péntek 13:10

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) -

    Az alkotmányos árulás legújabb példája, hogy sem a civil törvényt, sem pedig a Közép-európai Egyetem ügyét érintő törvényt nem hajlandóak érdemben vizsgálni a parlamenti választások előtt. Tétlenségével a testület Orbán Viktor érdeke szerint politizál és újra elárulja a magyar  köztársaságot. 
Az elmúlt években az elnyomó Alkotmánybíróság több alkotmányellenes döntést hozott, ezzel is szolgálva a liberális demokráciát felszámoló Orbán Viktort. Ilyen döntés volt az önkormányzati választási törvény módosításának legitimálása. De ilyen döntés volt a határon túli szavazatok egyenlőtlenségének alkotmányellenes fenntartása is, aminek eredményeként megtiltották a levélben szavazást a külföldön élő magyaroknak. 
Az Együtt álláspontja szerint nem elég sima kormányváltással eltávolítani az Orbán-rezsimet, alkotmányos forradalomra van szükség. Ennek részeként a magyar alkotmányosságot és igazságszolgáltatást foglyul ejtő hatalmi klikk pozíciója a kormányváltás tényével, a választói döntés értelmében megszűnik. A bukott rendszer romjainak, így a kollaboráns Alkotmánybíróságnak az eltávolítása nem parlamenti matematikai kérdés hanem a népszuverenitásból közvetlenül következő választói döntés, amely része a rendszerváltásnak. Az Orbán Viktor érdekei szerint halogató, kollaboráns Alkotmánybírósággal  a liberális demokrácia helyreállítása során nincs alku.

Szigetvári Viktor
az Együtt választmányi elnöke

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.