OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2017. november 24., péntek 14:11

A Demokratikus Koalíció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - DK: Politikai alapú támadást hajt végre az adóhatóság és az ügyészség Gyurcsány Ferenc felesége ellen (1. rész)

    Ma volt Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc pártelnök feleségének kecskeméti ügyészségi meghallgatása. Dobrev a meghallgatáson elmondta, hogy az eljárást egy politikai alapú lejáratókampány részének tekinti, amely felhasználja az ügyészség és az adóhatóság intézményeit is. Ezt az is bizonyítja, hogy a nyomozók egyetlen olyan kérdést sem tudtak feltenni, amelyre a választ ne ismerték volna már a nyomozati anyagokból. Dobrev Klára a meghallgatásán az alábbiakat kérte jegyzőkönyvbe venni:

Önmagában azt, hogy Czeglédy Csaba ártatlan vagy sem, nem tudja és nem is tudhatja. Csak ügyvédként állt kapcsolatban Czeglédyvel, akit jó ügyvédnek tart, hiszen a Fidesszel szembeni perek túlnyomó többségét is megnyerte. Nem tartja kétségesnek, hogy Czeglédy szemben áll Orbán rendszerével, és sikeresen küzd ellene. Mint mondta, tart tőle, hogy valójában ez Czeglédy legfőbb bűne.
Azt is biztosnak tartja, hogy az, hogy a fideszes többségű Országgyűlés határozatban dönt egy ember bűnösségéről, a jogállam megcsúfolása. Azt, hogy az eljáró hatóságok, a NAV, a felügyeletet gyakorló Ügyészség az eljárás során folyamatosan szivárogtat a kormánypárti sajtónak és az idézésről a kormánypárti sajtó hamarabb szerez tudomást, mint maga Dobrev, nagy bajnak nevezte.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.