OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. november 24., péntek 15:06

A Magyar Közlekedéspolitikai Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - Villanyautós innováció

    Hazánkban jelenleg nincsen egységes mobilalkalmazási felülete az elektromos autótöltő állomások üzemeltetőinek. Ezért egy olyan integrált applikáció létrehozását javasoljuk, amely minden szolgáltatónál regisztráció nélkül és ingyenesen tenné elérhetővé a töltés lehetőségét. Ezáltal hatékonyabbá és egyszerűbbé tenné a szolgáltatáshoz való hozzáférést. Ehhez természetesen kormányzati szándékra lenne szükség, mely megvalósulásában őszintén reménykedünk.
Az egyébként nagyszerű magyar TöltőPont applikáció kiegészítéséhez javaslunk egy plusz funkciót, amely lehetővé tenné a villanyautósok részére, hogy a számukra megfelelő töltőállomást előre lefoglalhassák. Ezzel valóban jelentős időt és energiát spórolnának meg.  Azonban gondolnunk kell a visszaélések szabályozására is, ezért ha például a szolgáltatást igénybe vevő nem kezdi meg a töltő állomás használatát az általa lefoglalt időpontban, akkor pótdíj megfizetésére lehetne kötelezni, melynek mértékét a mulasztás körülménye szabná meg.
Sokak szembesülhettek azzal a ténnyel, hogy a villanyautósoknak fenntartott töltőállomásokat nem a funkciójuknak megfelelően használják, hanem szimpla parkolóhelyként. E visszaélés orvoslásaként javasoljuk egy egyszerű, mikrokamerás érzékelő rendszer telepítését a töltőállomásokra, amelyek jeleznék az adott közterület-felügyeletnek a helytelen használatot.
Videónk a javaslatokról: https://www.facebook.com/magyar.kozlekedespolitikai.egyesulet/videos/1551038888323470/
     Kiadó: Magyar Közlekedéspolitikai Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.