OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2017. november 24., péntek 15:09

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - A humánerőforrás fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben V4 szakértői találkozó és konferencia a magyar elnökség szervezésében

    Az alapellátásra nehezedő ellátási terhek csökkentése, a működési hatékonyság fokozása és a népegészségügyi problémák jobb kezelése érdekében világszerte, így Európában is elvégezték a háziorvosi szolgálatok megerősítését és az ellátandó feladatok újraosztását. A világ fejlett államai számára egyaránt égető kérdés, hogy elégséges számban állnak-e rendelkezésre egészségügyi szakemberek. Annak ellenére, hogy a szakemberképzés mind kínálatban, mind minőségben egyre magasabb szintet ér el, mégis az a jellemző, hogy orvos- és szakdolgozó-hiány van szinte minden területen. Mi ennek az oka? Milyen tendenciák figyelhetők meg a világon, illetve szűkebb környezetünkben? Mire kell felkészülnünk a jövőben?


     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.