OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2017. november 24., péntek 15:09

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - A humánerőforrás fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben V4 szakértői találkozó és konferencia a magyar elnökség szervezésében

    A V4-országok 2017. november 24-én Budapesten zajló egészségügyi szakértői találkozója a humánerőforrás fejlesztésével kapcsolatos fenti kérdésekre keresi a választ. A konferencia fókuszában az alapellátás áll, ezen belül az orvosi, illetve szakdolgozói humánerőforrás jelenlegi kihívásai, az utánpótlás kérdései. A fejlett országok folyamatos erőfeszítéseket tesznek azért, hogy növekedjen a várható élettartam. Ugyanakkor az is kimutatható, hogy az időskorúak körében is növekszik a krónikus betegséggel együtt élők száma, mely egyre nagyobb nyomást gyakorol az egészségügyi ellátórendszerre, ezen belül is az egészségügyi alapellátásra és az ott dolgozó szakemberekre. Az egészségügyi szakdolgozók területi eloszlása nem egyenletes, így a szükségletek és a kínálat nem minden esetben találkozik, ennek köszönhetően szakemberhiány mutatkozik.
     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.