2018. október 19. péntek

2017. november 24., péntek 15:09

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - A humánerőforrás fejlesztése az egészségügyi ellátórendszerben V4 szakértői találkozó és konferencia a magyar elnökség szervezésében

A V4-országok 2017. november 24-én Budapesten zajló egészségügyi szakértői találkozója a humánerőforrás fejlesztésével kapcsolatos fenti kérdésekre keresi a választ. A konferencia fókuszában az alapellátás áll, ezen belül az orvosi, illetve szakdolgozói humánerőforrás jelenlegi kihívásai, az utánpótlás kérdései. A fejlett országok folyamatos erőfeszítéseket tesznek azért, hogy növekedjen a várható élettartam. Ugyanakkor az is kimutatható, hogy az időskorúak körében is növekszik a krónikus betegséggel együtt élők száma, mely egyre nagyobb nyomást gyakorol az egészségügyi ellátórendszerre, ezen belül is az egészségügyi alapellátásra és az ott dolgozó szakemberekre. Az egészségügyi szakdolgozók területi eloszlása nem egyenletes, így a szükségletek és a kínálat nem minden esetben találkozik, ennek köszönhetően szakemberhiány mutatkozik.
     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság