OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2017. november 24., péntek 15:11

A Magyar Közlekedéspolitikai Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - Javaslatok az M3-as metró felújítása kapcsán tapasztalható közlekedésbeli akadályok megoldása végett

    Ide s tova több mint egy hónapja szembesülhetnek a Budapesten élők az M3-as metró felújításából fakadó megpróbáltatásokkal. A csúcsidőszakokban bekövetkező közlekedési problémákkal kapcsolatos előzetes észrevételek többsége rendkívül aktuálissá vált. Ezeket javarészt hatékonyan orvosolja a BKK, de úgy tűnik, hogy elkerülhetetlenül jelennek újabb, nem várt nehézségek, melyek megoldásában az egyesületünk is igyekszik részt vállalni.
- Javasoljuk, hogy a buszsávokat fizikailag is válasszák le a járműforgalomról pl. mobil terelőelemekkel. Így elkerülhetővé válhatna, hogy a buszsávokat jogtalanul használók megnöveljék a metrópótló járatok közlekedési idejét.
- Javasoljuk, hogy a káposztásmegyeri lakótelepet érintő 14-es villamos nyomvonalát legalább egy megállóval hosszabbítsák meg, ezáltal is meggyorsíthatóvá válna az ottani lakosok munkába jutása. Egyúttal érdemes lenne a 14-es villamos járatsűrűségét is megnövelni, ugyanis jelentősen csökkentené a metrópótló busztengely terhelését a Váci úton és a Lehel úton is. (pl. 105-ös busz)
- Javasoljuk, hogy a Bartók Béla úton állítsák vissza az eredetileg négysávos közlekedési modellt. A csúcsidőszakokban rendkívüli terhelés tapasztalható ezen a területen, amiatt, hogy a kerékpárutak egy-egy sávot elfoglalnak a tömegközlekedés és a gépkocsi forgalom rovására.
     Kiadó: Magyar Közlekedéspolitikai Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.