OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. november 24., péntek 15:34

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. november 24., péntek (OS) - A DK tiltakozik a Donáthy György szobrának fölállítására tett javaslat ellen

    Schmidt Mária, Orbán Viktor házi történésze tűrhetetlennek nevezte, hogy az 1947-ben kivégzett Donáth György szobrának fölállítására az ellene tiltakozók miatt nem kerülhetett sor.

A Demokratikus Koalíció szerint a koncepciós perek áldozatainak rehabilitáció jár, szobor, emlékmű azonban nem föltétlenül. Donáth György fajvédő politikus, a Magyar Élet Pártjának alelnöke, országgyűlési képviselőként az antiszemita közhangulat egyik gerjesztője, a zsidóellenes rendelkezések szószólója volt. A szobrának fölállítására tett kísérletet, különösen a Páva utcai Holokauszt Emlékközponttól néhány méternyire, a DK antiszemita provokációként értékeli. Támogatja az ezzel szembeni tiltakozást, szolidáris a tiltakozókkal, a meghiúsult emlékmű-avatás fölmelegítésére tett gyalázatos javaslat pedig megítélése szerint Schmidt Máriának nem csupán politikusi, de állítólagos történészi munkásságába is hézagtalanul illeszkedik.

A Terror Házának igazgatója szerint "a magyaroknak…határozottan ki kellene állniuk saját értékrendjük mellett". A DK hangsúlyozni kívánja, hogy a magyaroknak nincs egységes értékrendjük: a fajgyűlölet, a xenofóbia, az antiszemitizmus, a homofóbia és általában mindenféle kirekesztés például a Demokratikus Koalíció értékrendjétől idegen, míg Schmidtébe és a jelenlegi kurzus vezető politikusaiéba szemmel láthatóan beletartozik.

Ráczné Földi Judit
elnökségi tag, DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.