OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 11. kedd
Ismertető


2017. november 29., szerda 09:43

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 29., szerda (OS) -

    Szabó Szabolcs kérdésének köszönhetően biztosítani fogják a röszkei határátkelőhely zavartalan működését
Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője üdvözli, hogy írásbeli kérdése nyomán Pintér Sándor belügyminiszter ígéretet tett a röszkei határátkelőhely forgalmának zavartalan biztosítására. A kérdés beadása után a határon tapasztaltak visszaigazolják, hogy Pintér Sándor intézkedett, így látványosan gördülékenyebb lett az ügyintézés. 
Szabadkai látogatásukkor arra hívta fel a Magyar Mozgalom az Együtt delegációjának figyelmét, hogy a magyar-szerb közúti határátkelőhelyeken, különösen a Röszke és Horgos közötti autópálya átkelőnél, áldatlan állapotok uralkodnak, mivel a rendelkezésre álló folyosók nagyobb része egyszerűen zárva van. Ezt követően hazaútjukon az Együtt politikusai maguk is tapasztalták a tarthatatlan helyzetet. A probléma egyszerűen orvosolható lenne a kapacitások kihasználásával. Éppen ezért Szabó Szabolcs Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult, hogy megtudja: mit kíván tenni annak érdekében, hogy a meglévő határátkelőhelyeket, különösen a Röszke-Horgos közötti autópálya határátkelőt, teljes kapacitással tudják működtetni?
A belügyminiszter most megérkezett válaszában arról ír, hogy a Röszke Autópálya-határátkelőhely maximális áteresztőképességgel történő üzemeltetése céljából a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség állományának megerősítésére került sor.
    
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.