2017. december 13. szerda

2017. november 29., szerda 10:53

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 29., szerda (OS) - Az energetikai beruházások világméretű ösztönzésére van szükség

A szükséges energiainfrastruktúra létrehozása elengedhetetlen előfeltétele a külső gázellátási források összekapcsolhatóságának, diverzifikációjának és versenyképességének – mondta a magyar delegáció vezetőjeként Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár az Energia Charta 28. miniszteri konferenciáján, a türkmenisztáni Asgabatban, 2017. november 29-én.

A kétnapos miniszteri szintű találkozón a fenntartható energiafelhasználást és a szállítási útvonalak diverzifikációját támogató beruházások élénkítéséről folytattak eszmecserét a résztvevők.

Aradszki András felszólalásában a legfontosabb kérdésként említette, miként tudják a nemzeti kormányok elősegíteni, hogy az energetikai beruházások a nemzeti céloknak és a piaci elvárásoknak is megfeleljenek. Szavai szerint elsősorban koherens nemzeti politikai keretre van szükség, tekintettel a gazdasági, környezeti és fogyasztói érdekek védelmére. Hozzátette: Magyarország álláspontja szerint a tiszta energiaforrások – köztük az atomenergia és a megújuló energia – részarányának növelése hatékony eszköz a gazdasági, társadalmi és politikai törekvések, továbbá az európai uniós és nemzetközi éghajlatvédelmi célok eléréséhez.

Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium