OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. november 30., csütörtök 16:49

A Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) közleménye
    Budapest, 2017. november 30., csütörtök (OS) - Elkezdődött 6. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál. Az elmúlt években egyre több érdeklődőt vonzó, "Minősített Európai Fesztivál" címet is kapott Budapesti Zsidó Filmfesztivál és a szintén népszerű Izraeli Filmhét az idei évtől együtt folytatja: a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi és izraeli filmtermés legjobbjait évről évre felvonultató fesztiválok 2017-től közösen, Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál néven várják az érdeklődőket.

    A szerdán kezdődött és vasárnapig tartó filmfesztivál ideje alatt a Művész és a Puskin mozikban számos játék- és  dokumentumfilmre és kísérőprogramra ülhetnek be az érdeklődők, mindeközben a belváros zsidó örökségét a Hosszúlépés sétáival fedezhetik fel.
A fesztivált szerda este a Puskin moziban Sztarenki Dóra és Mészáros Antónia nyitotta meg, a nyitóvetítésen részt vett Yossi Amrani, Izrael Állam nagykövete. Az idei fesztivál középpontjában a nő áll, több film, így az orosz Elzárva, az amerikai Eva Hesse, az izraeli Homokvihar és a holland Moos és családja is női sorsokat követ, mesél el.

Idén először több vidéki helyszín is csatlakozott a fesztiválhoz, így lesznek vetítések Szegeden, Pécsett, Kecskeméten és Debrecenben is.
A teljes program a www.zsifi.org weboldalon elérhető.
***
A 6. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál főszervezője a Bálint Ház-MAZS Alapítvány, kiemelt partnere Izrael Állam Nagykövetsége és az Izraeli Kulturális Intézet. A filmfesztivál része a Judafest - a zsidó kultúra ünnepe rendezvénysorozatnak.        
     Kiadó: Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.