OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. december 1., péntek 09:04

Az IPE - Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. december 1., péntek (OS) - Szakmaiság, innováció és kooperáció – ezek a 2017. november 30-án aláírt együttműködési megállapodás alapjai, melyet a Velencei Tudományos Parkba betelepülő vállalkozások írtak alá Velencén. Velence Város Önkormányzata és az IPE egy éve kezdte meg azt a fejlesztő munkát, melynek eredményeként tudományos és technológiai park jön létre Velencén.

    Az aláíráson Koszti András, Velence polgármestere kiemelte az együttműködő vállalkozások magas hozzáadott értékét, a minőségi munkahelyteremtés és a hosszú távú együttműködés fontosságát. Mórucz Norbert, az IPE elnöke a szakmai alapok és a transzparencia fontosságát hangsúlyozta, ami a "Tudományos és Technológiai Park" a leghatékonyabb gazdaságfejlesztési eszközzé teszi.
A Magyar Elektromos Járműipari Egyesület (MEJE) elnöke, Kiss Sándor szerint az elektromos járműgyártásban tervezett fejlesztések a világon is egyedülálló lehetőségeket teremtenek Velencén. A "Zöld energiát a zöld rendszámig" program a tervei szerint országos és európai mintaprojektté érik majd.
Az IPE 7 éves szakmai munkájának eredményeképpen 2017 óta a szervezet képviseli Magyarországot a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségében (IASP).
Jelenleg 10 park már TTP címmel rendelkezik, az országos rendszer 2017-től önálló gazdaságfejlesztési eszközként áll a Kormány rendelkezésére.  A rendszer transzparens, K+F+I alapú dedikált finanszírozási modelljének kidolgozására a szakmai szervezet minden nemzetközi és piaci tapasztalatot megoszt a Nemzetgazdasági Minisztériummal.

     Kiadó: IPE - Ipari-, Tudományos-, Innovációs- és Technológiai Parkok Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.