OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. december 2., szombat 13:01

A Krajczáros Alapítvány közleménye (4. rész)
    Budapest, 2017. december 2., szombat (OS) -

    2016-hoz képest kedvezőtlen tapasztalatként értük meg, hogy Kárpátalja, Erdély és a Délvidék térségéből az idén hozzánk alig érkezett csatlakozásról, részvételről szóló információ.

Köszönet illeti az alapítványnak azon hazai és lengyel, szlovák, cseh festőművész partnereit, akik az "Emlékezet a Hősökre 1914-1918 - Ecsettel a Békéért" című projektünk révén sok-sok alkotással gyarapították az I. vh centenáriumához kötődő nemzetközi tárlatsorozatunk kollekcióját.
A hazai írott és elektronikus sajtó tekintetében nem lehetünk nyugodtak. Az MTI közlemény és néhány média közvetlen tájékoztatása ellenére sem tudtuk a figyelmet kellő szélességben ráirányítanunk az akcióra. Ez alól üdítő kivételnek számított Dunaújvárosban, Kiskunhalason, Székesfehérváron és a Felvidék Ma című újságok szerkesztői.

Az alapítvány emlékbélyegen és kártyanaptár megjelentetésével is népszerűsítette a projektet, beleértve, hogy már 2018-ra is meghirdette az akciót. Keresnek olyan hazai és külföldi partnereket, közte civil ernyőszervezeteket, akik szívesen vállalnák fel a hatókörükben a szervező, előkészítő munkát. Ennek egy fontos elemének ítéljük, hogy már most (az arra illetékes döntéshozó fórumukkal jóváhagyatják) beleteszik a jövő esztendőre esedékes cselekvési tervükbe. Továbbá a honlapjukon, FB oldalukon és más kommunikációs felületükön széles körben népszerűsítik e kegyeleti akciót. Meggyőződésünk, hogy csakis ily módon válhat ez valóban a közös emlékezetet erősítő projektté

     Kiadó: Krajczáros Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.