OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. december 3., vasárnap 13:51

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 3., vasárnap (OS) -

    Spät Judit (Együtt): Nem maradhatnak kirekesztettek a fogyatékossággal élők és gondozóik!
Csak látszatintézkedéseket hozott az Orbán-kormány 7 és fél éve
Spät Judit, az Együtt elnökségi tagja a Fogyatékkal Élő Emberek Világnapján arra hívja fel a figyelmet, hogy vissza kell integrálni a társadalomba a fogyatékossággal élőket és jobban meg kell becsülni az őket gondozó családtagok és hivatásos szakemberek munkáját. Az Orbán-kormányból hiányzik ehhez a szándék, ezért a betegek és gondozóik továbbra is a világtól elzárva, súlyos nélkülözésben élnek. Az Együtt egy olyan szolidárisabb Magyarországért áll ki, amelyben a fogyatékossággal élők sem másodrendű állampolgárok, hanem esélyt kapnak az emberhez méltó életre.
A fogyatékossággal élők és az őket gondozók döntő része is a többségi társadalomtól elzárva, rendkívül nehéz körülmények között él ma Magyarországon. Még az enyhébb fokú fogyatékossággal élők sem kapnak esélyt az integrált életre, hiszen kisgyerekkortól elválasztja őket az oktatási rendszer egészséges társaiktól, a mozgásukban korlátozottakat az akadálymentesítés késlekedése zárja ki hétköznapjaink számos színteréről.  A súlyos fogyatékossággal élők szegénységre vannak ítélve gondozóikkal együtt.  
Az Orbán-kormány közelmúltban hozott számos döntése is azt mutatja, hogy valójában nem cél a helyzet érdemi javítása. A leglátványosabb bizonyítéka ennek, hogy úgy kerül sor a 3-as metró felújítására, hogy továbbra sem épülnek hozzá liftek, akadálymentes lejárók.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.