2018. április 22. vasárnap

2017. december 3., vasárnap 14:01

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 3., vasárnap (OS) - A Liberálisok a hazai sajtószabadságért is küzdöttek az ALDE kongresszusán

December 1-je és 3-a között Amszterdamban tartotta éves közgyűlését az ALDE, az európai liberális pártszövetség. A kongresszuson a Magyar Liberális Pártot Sermer Ádám elnökhelyettes, Bősz Anett ügyvivő és Szent-Iványi István, a párt külpolitikai szakértője képviselte.

A Magyar Liberális Párt társszerzője volt a kongresszus egyik fontos határozatának, amely a sajtószabadság biztosítására, illetve helyreállítására szólítja fel azokat a tagállamokat, köztük Magyarországot, ahol ezek a jogok sérültek. Az Európai Uniótól elvárja a határozat, hogy hatékony intézkedésekkel szerezzen érvényt a médiaszabadság elveinek.

Kiadó: Magyar Liberális Párt