OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 13. csütörtök
Ismertető


2017. december 3., vasárnap 16:17

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 3., vasárnap (OS) - Tovább titkolja a miniszterelnökség a Várgondnoksági és a Budavári Ingatlanfejlesztő Nonprofit Kft átvilágításának eredményét

        A Párbeszéd november közepén írásbeli kérdéssel fordult a miniszterelnöki hivatalhoz, hogy miért nem menesztette Gyutai Csabát az országos kastély- és várprogramot irányító cégek éléről, és hogy mi lett az eredménye a Miniszterelnökség által végzett átvilágításnak és miért nem hozták nyilvánosságra ennek dokumentumait.
     Bár a vizsgálat eredményét nem látjuk, beszédes, hogy az ügyvezető menesztése helyett a kastélyprogramot szervezték át rendeletmódosítással egy szállodaüzemeltetésre szakosodott vidéki cégnek.
     Érdemi válasz helyett pedig újabb trükkel húzza az időt a miniszterelnökség: arra hivatkoznak, hogy "összevonásokat terveznek a cégstruktúrában" és "a további döntések meghozatala előtt" a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal tanácsadói minőségben vizsgálja a dokumentumokat, ezért nem hozzák azokat nyilvánosságra. A Párbeszéd szerint nem kellene hülyének nézik a választópolgárokat, mivel egyértelmű, hogy a KEH tanácsadói vizsgálata nem akadálya a nyilvánosságnak.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.