2018. december 11. kedd

2017. december 4., hétfő 11:57

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 4., hétfő (OS) - December 1-jén indult a téli szezonális élelmiszermustra

Idén december 1-jétől 31-éig tart az immár hagyományosnak számító téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, amelyet Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelt el. Az ország teljes területére kiterjedő akció során a szakemberek többek között az ünnepekhez kötődő termékeket, illetve az ilyenkor kiemelt forgalmat bonyolító kereskedelmi egységeket és vásárokat vizsgálják.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) koordinációjával, a hatóság és a megyei kormányhivatalok szakembereinek részvételével zajlik december 1-je óta az országos téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés.

Az immár hagyományosnak számító ellenőrzés-sorozat során a szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak az ünnepekhez kötődő termékekre, valamint az ezeket előállító és forgalmazó helyekre. Ennek megfelelően fokozottan vizsgálják például a hús és húskészítmény, illetve az édesipari termékek előállítását és forgalmazását, de az áruhalak értékesítését is. Az ellenőrök feltűnnek majd piacokon, karácsonyi ünnepi vásárokon, ahol a forgalmazott édességek ellenőrzése mellett a kitelepült vendéglátóhelyek szabályszerű működését is vizsgálják.

Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium