OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. december 4., hétfő 13:10

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. december 4., hétfő (OS) - Az uniós forrásokból Magyarországot kellene fejleszteni, nem pedig a Fideszt gazdagabbá tenni

    Az uniós pénzek fideszes ellopását nem egy parlamenti vitanap fogja meggátolni, hanem a kormányváltás. 2018-ban a kormányváltást követően számon fogjuk kérni az uniós milliárdok sorsát. Önálló, korrupciót vizsgáló ügyészséget fogunk létrehozni és annak érdekében, hogy a fejlesztésre szánt pénzeket ne lehessen ellopni, átláthatóvá tesszük az állami pénzköltést és nyílttá a pályáztatást.

A magyar gazdaságot az uniós források tartják életben. Ezek nélkül a Fidesz unortodox gazdaságpolitikája már rég romba döntötte volna az országot. Az uniós pénzek jelentős részét nem fejlesztésre használja a kormány, hanem a fideszes családtagokat és haverokat gazdagítják tovább. Elég csak Tiborcz Istvánra vagy Mészáros Lőrinczre gondolni. A tisztességes vállalkozóktól pedig "alkotmányos költség" néven kenőpénzeket szednek be, ahogy tette azt Mengyi Roland fideszes képviselő.

Ezt a rendszert egy vitanap nem tudja felszámolni, éppen ezért az MSZP frakciója azon nem vesz részt. Kormányváltásra van szükség, mert minden eurócentnek Magyarország fejlődését kell szolgálnia, de amíg a Fidesz van hatalmon, addig fejlődés nem lesz, csak mértéktelen korrupció.

Tóth Bertalan,
az MSZP frakcióvezetője

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.