OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. december 4., hétfő 13:10

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. december 4., hétfő (OS) - A Fidesz kivérezteti az önkormányzatokat - ismét tematikus parlamenti napot tart az LMP  -

    Az LMP álláspontja szerint az elmúlt 7 évben a kormány szisztematikusan szétverte az önkormányzatokat. Szél Bernadett vezetésével az LMP szembesíti a Fideszt a válsággal és bemutatja a párt által javasolt megoldásokat.

Az LMP álláspontja szerint az önkormányzatiság a Fidesz szótárában a totális centralizációt, az intézményesített korrupciót és a hűbérúr-vazallusi rendszert jelenti: a kormány ezzel a vidék Magyarországát és a helyi közösségeket támadja.  
Az önkormányzatok kivéreztetése, a folyamatos pénzelvonás, a fenyegető hangulat többek között azt is eredményezte, hogy múlt héten sztrájksorozatot hirdetett az önkormányzati dolgozók béremelése érdekében a Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete. Szolidaritást vállalunk az önkormányzati dolgozókkal és támogatjuk a jövő évi sztrájksorozatot a béremelés kikényszerítésére.  Az LMP nem hagyja sorsára a vidéki kistelepüléseket: törvényjavaslatot nyújtunk be a köztisztviselői illetményalap 50 ezer forintra emeléséről.

Szél Bernadett vezetésével a parlament mai ülésnapján az LMP szembesíti a Fideszt a közösségromboló politikájával, továbbá bemutatjuk azokat a javaslatokat is, amelyek igazolják: a 2018-as kormány- és rendszerváltást követően a helyi közösségeké lesz a főszerep.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.