OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2017. december 4., hétfő 16:58

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 4., hétfő (OS) - LMP: A külgazdaságot is feláldozza a kormány az intézményesített korrupció oltárán  -

    A külügyminiszter a kereskedőházak bezárására vonatkozó kérdésekre érdemben nem tudott választ adni: ez is bizonyítja, hogy a kormány déli nyitása csődöt mondott. Az Eximbank milliárdos segélyhiteleivel kapcsolatban pedig elismerte: a kormányt nem érdekli, hogy Mészáros Lőrinchez, Garancsi Istvánhoz vagy Habony Árpádhoz köthető cégek kapnak milliárdos megbízásokat a magyar közbeszerzési szabályok kikerülésével.

A Belgrád-Budapest vasútvonal tekintetében az LMP frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta, hogy a projekt várhatóan soha nem fog megtérülni, így pedig fenntarthatósága is kérdéses. A projekt az előzetes egyeztetések alapján ráadásul 100 % Made in China lesz. A gigahitel, amely Paks 2 után az évszázad második legrosszabb üzlete, egy valamire megfelelő: újfent eladósítja a magyar családokat.

Az LMP országgyűlési képviselője további kérdéseit írásban fogja feltenni a miniszternek, mert a párt álláspontja szerint nem engedhetjük, hogy a kormány a külgazdaságot is feláldozza az intézményesített korrupció oltárán.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.