OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. december 4., hétfő 17:08

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. december 4., hétfő (OS) - Nincs altatóorvos, beázik a műtő – Balog szerint ezek is álhírek?

    Lassan minden orvosi szakma hiányszakma lesz Magyarországon. Az elvándorlást nem akarják megállítani, inkább olyan életveszélyes megoldásokat találnak ki, hogy például egészségügyi főiskolát végzett gyógytornászokat képeznek át másfél év alatt altatóorvossá.

A budapesti Szent János Kórházban már nemcsak a fűtés nem működik rendesen, hanem a műtők is beáznak. A miniszter mindeközben az egészségügyben terjedő álhírekről beszél.

Ideje lenne, hogy Balog Zoltán a fűtött, kényelmes irodájából kilépve körülnézzen az országban. A Szent János Kórházban leomló vakolat, a fűtetlen kórterem és a beázó műtő a Budán élők számára nem egy álhír, hanem a kegyetlen valóság.

Az egészségügyi dolgozók és a betegek is szenvednek az egészségügy helyzete miatt, a Fidesz pedig azzal van elfoglalva, hogy több tízmilliárd forintból teleragassza az országot plakátokkal és még egy részéről sem hajlandó lemondani, hogy az egészségügyre költse. Propagandával még nem gyógyult meg senki sem.

Változásra van szükség, a politikának a betegek és a szakma oldalára kell állnia! 2018-tól mindenki számára a lehető legnagyobb esélyt fogjuk biztosítani a gyógyulásra. 2020-ig uniós bérszínvonalra kell emelni az egészségügyi dolgozók béreit, különben nem áll meg az elvándorlás. Az egészségügy legyen elérhető és biztonságos. Az MSZP programja szerint mindenkinek esélye lesz meggyógyulni.

Szakács László,
frakcióvezető-helyettes

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.