OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. december 4., hétfő 17:33

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 4., hétfő (OS) - DK: Hogyan lesz a képviselőjelölt jótékonysági gesztusából közpénzen történő szavazatvásárlás?

    Élelmiszercsomagot osztott a terézvárosi önkormányzat a rászorulóknak. Ezúttal fejenként két doboz tojást is kaptak ráadásként, amikre a kerületben áprilisban induló Fideszes jelölt nevét nyomtatták. A névvel és pártszínekkel ellátott tojásos dobozokat ugyanott, ugyanazok az önkormányzati dolgozók osztották, mint az önkormányzat által juttatott csomagokat. Erzsébetvárosban, a választókerület másik felében viszont a hírek szerint lakcímet, nevet és telefonszámot kértek azoktól, akik az önkormányzat élelmiszer-csomagját átvették.

A Demokratikus Koalíció gyanúja szerint egyik helyen az illegális adatbázis-építés, a másikon a szavazatvásárlás zajlik. A fölcímkézett tojásos doboz ugyanis nyilvánvalóan azt a képzetet kelti a rászorulókban, hogy az egész élelmiszercsomag, sőt, maga a rendszeres ételosztás is a képviselőjelöltnek köszönhető. A két doboz tojás mintegy 1200 forintos árával tehát a Fideszes politikus az önkormányzat költségére nyújtott élelmiszersegély rendszeréért a ráutaltak által érzett természetes hálát is meg kívánta nyerni – ezt pedig nehéz másként értelmezni, mint szavazatvásárlásként a kerületi közpénz terhére.

A lakók mindezt kész tényként kezelik, minthogy a képviselő-jelöltet az elmúlt 3 évben nemigen látták a kerületben. A DK mindkét ügyben vizsgálatot kezdeményez.

dr. Oláh Lajos
országgyűlési képviselő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.