2024. április 26. péntek

2017. december 4., hétfő 17:39

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. december 4., hétfő (OS) - A Fidesz ismét hazudik: az LMP 100 milliárddal többet költött volna egészségügyi béremelésre 2018-ban, de leszavazták -

A Fidesz hazudik akkor, amikor azt állítja, hogy ha az ellenzéken múlna, az egészségügyi dolgozók nem kaphatnának béremelést. Éppen a Fidesz-KDNP volt az, aki leszavazta az LMP költségvetési módosító javaslatát, ami 100 milliárd forinttal többet fordított volna az egészségügyi dolgozók béremelésére 2018-ban. Ezzel a dolgozók egyszerre jutottak volna hozzá ahhoz a pénzhez, amit a kormány két évre elnyújtva akar megadni.

Az LMP támogatja az egészségügyi dolgozók béremelését, amit azonban a kormány késve és elnyújtva ad meg a dolgozóknak. A párt minden évben kiállt amellett, hogy értelmetlen és káros pénzköltés helyett a béremelés és a dolgozói szegénység felszámolása legyen a költségvetés első számú prioritása. 2018-as költségvetéshez beadott módosító javaslatunk is 100 milliárdos pluszforrást biztosított volna egészségügyi béremelésre, de ezt a Fidesz-KDNP leszavazta.

A Szél-kormány egy azonnali, 50 százalékos béremelés után négy éven keresztül az országos átlagot meghaladó jövedelem-emelkedést biztosítana az egészségügyi dolgozóknak. Középtávon elérhető cél, hogy a 2017.évi béreket megduplázzuk. Alapvetőnek tartjuk, hogy az egészségügy dolgozói egy munkahelyen, egy jogviszonyban tudják megkeresni a tisztességes megélhetéshez szükséges bért, és ne kényszerüljenek a szakmájuk vagy az ország elhagyására.

Kanász-Nagy Máté
szóvivő

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)