OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 4., hétfő 17:39

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. december 4., hétfő (OS) - A Fidesz ismét hazudik: az LMP 100 milliárddal többet költött volna egészségügyi béremelésre 2018-ban, de leszavazták -

    A Fidesz hazudik akkor, amikor azt állítja, hogy ha az ellenzéken múlna, az egészségügyi dolgozók nem kaphatnának béremelést. Éppen a Fidesz-KDNP volt az, aki leszavazta az LMP költségvetési módosító javaslatát, ami 100 milliárd forinttal többet fordított volna az egészségügyi dolgozók béremelésére 2018-ban. Ezzel a dolgozók egyszerre jutottak volna hozzá ahhoz a pénzhez, amit a kormány két évre elnyújtva akar megadni.

Az LMP támogatja az egészségügyi dolgozók béremelését, amit azonban a kormány késve és elnyújtva ad meg a dolgozóknak. A párt minden évben kiállt amellett, hogy értelmetlen és káros pénzköltés helyett a béremelés és a dolgozói szegénység felszámolása legyen a költségvetés első számú prioritása. 2018-as költségvetéshez beadott módosító javaslatunk is 100 milliárdos pluszforrást biztosított volna egészségügyi béremelésre, de ezt a Fidesz-KDNP leszavazta.

A Szél-kormány egy azonnali, 50 százalékos béremelés után négy éven keresztül az országos átlagot meghaladó jövedelem-emelkedést biztosítana az egészségügyi dolgozóknak. Középtávon elérhető cél, hogy a 2017.évi béreket megduplázzuk. Alapvetőnek tartjuk, hogy az egészségügy dolgozói egy munkahelyen, egy jogviszonyban tudják megkeresni a tisztességes megélhetéshez szükséges bért, és ne kényszerüljenek a szakmájuk vagy az ország elhagyására.

Kanász-Nagy Máté
szóvivő

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.