OS Országos Sajtószolgálat
2018. október 23. kedd
Ismertető


2017. december 5., kedd 10:58

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) -

    A 2008-as válságot követően a világ jegybankjai számára egyértelmű lett, hogy a pénzügyi rendszerre nézve a legnagyobb kockázatot az ingatlanárak részben banki hiteleken alapuló felfújódása, majd a buborék kipukkadása, az árak esése, a hitelek bedőlése és a fedezetek elértéktelenedése jelenti. A Magyar Nemzeti Bank ahelyett, hogy a pénzügyi stabilitáson őrködne, az alapítványain keresztül maga is a probléma része lett.
A bizarr fideszes államkapitalizmus része, hogy a hosszú távú megfontolások alapján kialakított kerületi és fővárosi építési szabályzatokat, településszerkezeti tervet gondolkodás nélkül kidobják a beruházás kedvéért, amelyet ráadásul nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségűvé nyilvánítottak. A jegybanki alapítványok vagyona, az Alkotmánybíróság által is kimondva, közpénz. Mivel a fejlesztésre közpénzből kerül sor, elvárható lenne, hogy ha már mindenképpen sort kerítenek rá, akkor azt alakítsák a meglévő, szakmai alapokon kialakított városfejlesztési tervekhez. A kivitelezőket pedig a legszigorúbb közbeszerzési szabályok alapján kell kiválasztani: nem szolgálhatja ez a projekt is Orbán Viktor gazdagodását az építőiparban érdekelt strómanjain keresztül.          
Az Együtt a választási programjában tett ígéret szerint kormányváltást követően megszünteti a Magyar Nemzeti Bank alapítványait, a vagyonukat pedig az államadósság csökkentésére fordítjuk.

Pataki Márton
az Együtt elnökségének tagja
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.