OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. december 5., kedd 11:10

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - ETŰDÖK címmel nyílt sokszínű, kortárs képzőművészeti válogatás a KOGART tihanyi galériájában.

    A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány válogatásában bemutatott, a galériában 2018. áprilisáig látható alkotások a képzőművészet különböző szegmenseibe vezetik be a nézőt, egyfajta útmutatóként szolgálva a művészetek iránt elkötelezettek számára.
Egy gyűjtemény felépítésének legnehezebb pillanata: az első találkozás, az első kép, az első lépés, amely meghatározza az összes rákövetkezőt. A műtárgyakkal való személyes találkozás megteremti azt a perszonális kapcsolatot mű és nézője között, amely már a személyes ízlést szólítja meg.
A művészet mindig is többet jelentett egyszerű dekorációs elemnél. Az alkotások nem csak a tér részei, hanem a néző életét is meghatározó állomások. A művek a szépérzeten és komforton túl olyan értéket képviselnek, amely ideális esetben újra és újra más arcát mutatva jelenik meg a nézőnek. Ez a találkozás pedig akár egy életre is szólhat.
A KOGART Kiállítások Tihany a budapesti székhelyű Kovács Gábor Művészeti Alapítvány 2013-ban, vidéken nyitott kiállítóhelye. A galéria a félsziget egy régi gyógyszertárának átépített épületében kapott helyet azzal a céllal, hogy a környék jól ismert és közkedvelt látnivalói mellett egy egész évben látogatható intézményben az Alapítvány kiállításai által nyújtott élményeket a Balatonra érkezők is megismerhessék.
További információ a kiállításról: www.kogarttihany.hu, timea.kokai.nagy@kogart.hu

     Kiadó: Kovács Gábor Művészeti Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.