OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. december 5., kedd 11:31

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - Párizs vonzásában címmel nyílik kiállítás a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Hegyvidék Galéria közös szervezésében. A tárlat január végéig látható.

    BOLDI és Csernus Tibor – a szobrászat és festészet alkotói, két külön műfajé, amelyek rivalizálása századok óta a kiállítóterek sajátos élcelődésének tárgya. A Hegyvidék Galéria és a KOGART közös kiállításán a két művész alkotásai azonban nem ütköznek, nem gáncsolják egymást: a maguk elemi módján, közösen mesélnek alakról és formáról.
A két alkotó gondolkodásában központi szerepet játszik az emberi test anyagi mivolta, a matériától való függőség – és az attól való megszabadulás. Mindez a művészet gazdag hagyományában megmerítkezve: BOLDI és Csernus egyaránt a művészettörténet nagy momentumaihoz nyúlt vissza és azokat megidézve, átemelve alakította ki egyedi, modern nyelvezetét.
A festészet és szobrászat örök versengése, a korokon átívelő paragone Boldi és Csernus Tibor közös kiállításán egyensúlyba kerül.
További információ a kiállításról: www.kogart.hu, timea.kokai.nagy@kogart.hu
     Kiadó: Kovács Gábor Művészeti Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.