2024. április 19. péntek

2017. december 5., kedd 12:23

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - Az "Év Esélyteremtő Munkahelye Díj" átadása Miskolcon

A Magyar Kormány fontosnak tartja, hogy a fogyatékos emberek számára elérhetőek legyenek az önálló életvitelükhöz szükséges szolgáltatások, és ehhez minden segítséget megad. Ennek érdekében a fogyatékosságügyi fejlesztésekre európai uniós forrásokból 103 milliárd forintot fordít a következő három évben. Ez az összeg a szociális területre jutó mintegy 409 milliárd forint negyede – mondta a Miniszterelnökség helyettes államtitkára Miskolcon, azon az ünnepségen, ahol a fogyatékos emberek esélyegyenlőségéért dolgozó Szimbiózis Alapítvány szervezésében, idén tízedik alkalommal adták át az "Év Esélyteremtő Munkahelye" díjat.

Az elismerést Latorcai Csaba nyújtotta át, kiemelve annak fontosságát, hogy az idei esztendő díjazottjai példát mutattak arra, hogyan lehet eredményesen, türelemmel, egymás kölcsönös elfogadásával megélni a mindennapokat, esélyt teremteni a megváltozott munkaképességű embertársaink számára ahhoz, hogy ők is dolgozhassanak, értéket teremthessenek, ezáltal is teljes életet élhessenek.

Kiadó: Miniszterelnökség