OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 23. szerda
Ismertető


2017. december 5., kedd 12:23

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - Az "Év Esélyteremtő Munkahelye Díj" átadása Miskolcon

    A Kormány megemelt összegű pénzügyi ellátásokkal, a szolgáltatások fejlesztésével, foglalkoztatási adókedvezményekkel és foglalkoztatási programokkal segíti a fogyatékossággal élőket, aminek köszönhetően közülük ma már kétszer annyi embernek van munkája, mint 2010 előtt.

A miskolci Szimbiózis Alapítvány 1999-ben történt alapítása óta elkötelezett a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű személyek támogatásában. Törekvésük az érintett személyek nyílt munkaerő-piaci elhelyezése, ennek érdekében 14 éve működtetik foglalkoztatást segítő szolgáltatásukat. A már meglévő munkáltatók elismeréseként, és további munkáltatók figyelemfelkeltése érdekében szakmai partnereikkel közösen alapították 2008-ban az "Év Esélyteremtő Munkahelye"Díjat. Célja az, hogy elősegítse a munkáltatók társadalomtudatos, diszkrimináció-mentes foglalkoztatáspolitikájának megvalósítását.

A díjátadó ünnepség kapcsolódik fogyatékos emberek világnapjához, amely az Egyesült Nemzetek Szervezetének 1992-ben hozott határozata alapján, minden év december 3-a. Ez a nap a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira szeretné felhívni a figyelmet.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.