2018. október 18. csütörtök

2017. december 5., kedd 12:23

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - Az "Év Esélyteremtő Munkahelye Díj" átadása Miskolcon

A Kormány megemelt összegű pénzügyi ellátásokkal, a szolgáltatások fejlesztésével, foglalkoztatási adókedvezményekkel és foglalkoztatási programokkal segíti a fogyatékossággal élőket, aminek köszönhetően közülük ma már kétszer annyi embernek van munkája, mint 2010 előtt.

A miskolci Szimbiózis Alapítvány 1999-ben történt alapítása óta elkötelezett a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű személyek támogatásában. Törekvésük az érintett személyek nyílt munkaerő-piaci elhelyezése, ennek érdekében 14 éve működtetik foglalkoztatást segítő szolgáltatásukat. A már meglévő munkáltatók elismeréseként, és további munkáltatók figyelemfelkeltése érdekében szakmai partnereikkel közösen alapították 2008-ban az "Év Esélyteremtő Munkahelye"Díjat. Célja az, hogy elősegítse a munkáltatók társadalomtudatos, diszkrimináció-mentes foglalkoztatáspolitikájának megvalósítását.

A díjátadó ünnepség kapcsolódik fogyatékos emberek világnapjához, amely az Egyesült Nemzetek Szervezetének 1992-ben hozott határozata alapján, minden év december 3-a. Ez a nap a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira szeretné felhívni a figyelmet.

Kiadó: Miniszterelnökség