OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2017. december 5., kedd 15:19

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - Kormányzati álhír a béremelés az egészségügyben

    Balog miniszter úgy emelt 12 %-ot az egészségügyi dolgozók bérén, hogy a legtöbbjüknek a hónap végén ugyanannyi pénz kerül a számlájára, mint az emelés előtt. A Fidesz csak a sajtóban tud fizetést emelni, mert a valóságban az orvosok és a szakdolgozók nagy részének semmi se jutott.

Balog Zoltán ismét megalázta az egészségügyi dolgozókat. Nem az anyagi helyzetükön akart javítani, hanem csak a statisztikán. Az emelés papíron jól mutat, de a valóságban semmit sem ér pont, mint Balog miniszter szava.

A Fidesz ennyivel intézi el a bérrendezést: papíron ott az emelés, úgyhogy most már mindenki maradjon csendben. Hatalmas az orvoselvándorlás, de a miniszter ennek ellenére se képes emelni a fizetéseket, hogy legalább ezzel megpróbálja itthon tartani őket.  Az orvosoknak és a szakdolgozóknak azonban erkölcsi és anyagi megbecsülésre van szükségük. Balog minisztériuma az álhírek terjesztése helyett inkább dolgozzon ki egy tisztességes béremelést, már ha képes rá.

Változásra van szükség, a politikának a betegek és a szakma oldalára kell állnia! A kormányváltást követően 2020-ig uniós szintű bérekkel fogjuk garantálni az egészségügyi dolgozók pénzügyi megbecsülését és megállítjuk az orvosok, nővérek elvándorlását.  

MSZP

Bővebb információ: Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.