2018. április 23. hétfő

2017. december 5., kedd 17:46

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - DK: Tarlós gondoskodjék a főváros egészségét fenyegető szemét elszállításáról!

Ahogyan két hete Pestszentlőrincen, most Kispesten emelkednek embermagasságú szeméthegyek. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkaerő hiányában képtelen megbirkózni a lomtalanítás keretében kirakott hulladékkal. A helyzet a karácsonyi szabadságolások és a téli megbetegedések miatt a közeljövőben katasztrofálissá válhat, akár komoly egészségügyi kockázatot is jelenthet.

A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint a fővárosnak azért van vezetése, hogy az ilyen helyzetekre megoldást találjon. Az a tény, hogy a kormány az adóbevételek 40%-át megtermelő fővárosnak még az elemi működési feltételeket sem biztosítja, olyan botrány, amit a főpolgármester, pártállására való tekintet nélkül, nem tűrhetne szótlanul. A közfoglalkoztatást sem arra kellene használni, hogy Fideszes oligarchák számára biztosítson olcsó munkaerőt, hanem az ilyen helyzetekben lehetne hasznát venni – természetesen legalább minimálbérért. Annak pedig, aki a megválasztásával elvállalt feladatnak nem képes megfelelni, mindig lehetősége van távozni.

Gy. Németh Erzsébet
fővárosi képviselő, DK