OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2017. december 5., kedd 17:46

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - DK: Tarlós gondoskodjék a főváros egészségét fenyegető szemét elszállításáról!

    Ahogyan két hete Pestszentlőrincen, most Kispesten emelkednek embermagasságú szeméthegyek. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkaerő hiányában képtelen megbirkózni a lomtalanítás keretében kirakott hulladékkal. A helyzet a karácsonyi szabadságolások és a téli megbetegedések miatt a közeljövőben katasztrofálissá válhat, akár komoly egészségügyi kockázatot is jelenthet.

A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint a fővárosnak azért van vezetése, hogy az ilyen helyzetekre megoldást találjon. Az a tény, hogy a kormány az adóbevételek 40%-át megtermelő fővárosnak még az elemi működési feltételeket sem biztosítja, olyan botrány, amit a főpolgármester, pártállására való tekintet nélkül, nem tűrhetne szótlanul. A közfoglalkoztatást sem arra kellene használni, hogy Fideszes oligarchák számára biztosítson olcsó munkaerőt, hanem az ilyen helyzetekben lehetne hasznát venni – természetesen legalább minimálbérért. Annak pedig, aki a megválasztásával elvállalt feladatnak nem képes megfelelni, mindig lehetősége van távozni.


Gy. Németh Erzsébet
fővárosi képviselő, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.