2018. július 21. szombat

2017. december 5., kedd 17:47

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - Csúnyán becsapta a Kormány az egészségügyi szakdolgozókat

Az egészségügyi szakdolgozók egy része hiába várta a beígért béremelést. Van olyan szakdolgozó, aki nem kapja meg vagy kevesebbet kap, mint az a 12 százalékos béremelés, amiről korábban a szakszervezetek megállapodtak a kormánnyal.

Orbán Viktort nem érdekli az egészségügyi dolgozók megalázóan alacsony bére. A miniszterelnököt csak a saját és a hozzá közelálló vállalkozók gazdagodása érdekli.
Bebizonyosodott: a kormány az állami egészségügy fejlesztése helyett annak tudatos tönkretételén dolgozik. Demján Sándor, az ország egyik legbefolyásosabb embere nyilatkozott az Orbán-tervről és azt mondta, hogy a választások után Magyarországnak elegendő 20 kórház. Ez azt jelenti, hogy a miniszterelnök barátjának és tanácsadójának elképzelése szerint ezer számra kell majd elküldeni az egészségügyi dolgozókat és tucatjával kell bezárni a kórházakat.
Egyértelmű, hogy az Orbán-kormány a magyar állami egészségügy lezüllesztésén munkálkodik azért, hogy aztán magán formában fizetőssé tegye és ezt a bizniszt a haverok kezére játszhassa.

A Jobbik a Fidesszel ellentétben hisz az erős és sikeres állami egészségügyi rendszerben, ahol a dolgozók kiszámítható körülmények között a nyugat –európai béreket megközelítő bérekért tudnak dolgozni. Erről rövidtávon az egészségügyi közkiadások jelentős emelésével, hosszútávon pedig a Bérunió megvalósulásával fogunk gondoskodni

Lukács László, a Jobbik országgyűlési képviselője
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója