OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. december 5., kedd 18:13

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - Az eltemetett vár – kiállítás a gyulai vár régészeti feltárásának folyamatáról

    A mintegy 55 milliárd forintos kerettel elindított kastély- és várprogrammal a Kormány célja az, hogy a rekonstrukciók keretében a megújuló ingatlanok funkciót kapva, valódi turisztikai attrak¬cióvá váljanak. A kabinet vizsgálja annak lehetőségét, hogyan tudja a gyulai vár szükséges helyreállítási munkáit, a kiállítás megújítását, valamint az egykor folyómederrel körül ölelt Szigeterőd hiteles helyreállítását támogatásban részesíteni" - erről Latorcai Csaba a Miniszterelnökség helyettes államtitkára annak a kiállításnak a megnyitóján beszélt, amelyre a gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontjában került sor, Az eltemetett vár címmel.

A gyulai várat a 16. század derekán Magyarország három legfontosabb végvára között tartották számon Szigetvár és Eger mellett. A gótikus téglavár körül a török elleni küzdelmek időszakában kiépült, több védelmi vonalból álló erődítési rendszernek jelenleg csak a központi épülete látható, ám a palánkerődítések maradványai a föld alatt ma is megvannak, régészeti ásatással feltárhatók.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.