OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2017. december 5., kedd 18:13

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - Az eltemetett vár – kiállítás a gyulai vár régészeti feltárásának folyamatáról

    A megnyitott tárlat leginkább egy pillanatkép a kutatás folyamatáról és a történeti rekonstrukciót célzó elképzelésekről. A kiállítás célja bemutatni a gyulai vár palánkerődítéseinek történetét, a palánkszerkezetű védművek tudományos kutatásának módszertanát és a 2015–2016-ban lezajlott régészeti feltárások legfrissebb eredményeit.

Gyula Város Önkormányzata megbízásából 2015-2016-ban az eddigi legnagyobb volumenű régészeti tervásatás kezdődött meg a gyulai vár palánkerődítéseinek területén, feltárva a földbástyákat és a belső védelmi vonalakat jelentő cölöpszerkezetek maradványait.

Magyarország Kormánya elkötelezett az épített örökség védelmében és megóvásában. A nemzeti kastély és várprogram keretében mintegy 55 milliárd forint felhasználásával 39 épület rekonstrukciója valósulhat meg, 19 vár és 20 kastély fejlesztésére kerül sor. A program keretében újult meg többek között az edelényi, az ozorai várkastély, a dobai Erdődy-kastély kertje, vagy a siroki vár is.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.