OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. december 5., kedd 18:22

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - A Parlament Gazdasági bizottságának mai, devizahiteles ügyekkel foglalkozó ülésén szóban is és írásban is kezdeményezte a Hiteles Mozgalom devizahiteles parlamenti bizottság felállítását.

    A devizahiteles parlamenti vitanapon (2017.11.06.) ismertetett problémák közül talán a legnagyobb, hogy a bankok tudták: a futamidő alatt várható a forint tartós és jelentős gyengülése. Családok százezreinek adtak úgy kölcsönt a bankok, hogy tudták, az adósok előbb-utóbb csődbe jutnak, nem lesznek képesek a törlesztéseket fizetni.
A Hiteles Mozgalom által javasolt lépések:

A Fogyasztóvédelmi albizottság 2018. február végéig
1.    kérjen a civil devizahiteles szervezetektől írásos probléma ismertető anyagokat.
2.    hallgassa meg azon civil szervezetek képviselőit, akik írásos anyagot küldtek és beszéljék át azon pontokat, melyek az írásos anyagból nem világosak, érthetőek.
3.    összesítse és rendszerezze az albizottság a felmerült problémákat
4.    állítson össze egy feladatsort, mely alapján egy devizahiteles parlamenti bizottság elkezdheti a munkáját
5.    határozza meg, hogy kiket hallgasson meg a devizahiteles parlamenti bizottság (pl. korábbi és hivatalban lévő MNB elnökök, PSZÁF vezetők, minisztériumi vezetők, bankszövetségi munkatársak stb.)
6.    az albizottság számoljon be a gazdasági bizottságnak a tevékenységéről és a Gazdasági bizottság kezdeményezze a devizahiteles parlamenti bizottság felállítását

     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.