OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. december 5., kedd 19:32

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - Az ellenzék megtéveszti az egészségügyi dolgozókat

    A kormány, valamint az ágazati reprezentatív szakszervezetek és stratégiai partnereik közti hosszú tárgyalássorozat eredményeként létrejött tavalyi megállapodás értelmében egy több éves béremelés kezdődött meg az egészségügyben annak érdekében, hogy 97 ezer egészségügyi dolgozó élet-és munkakörülményei javuljanak.

A megjelent híresztelésekkel ellentétben minden egészségügyi szakdolgozó alapbére 12%-kal emelkedett novemberben, a szakorvosok és szakgyógyszerészek alapbére pedig 100 ezer forinttal lett magasabb. Ennek eredményeképp egy 4-6 éves jogviszonnyal rendelkező OKJ végzettségű (Besorolási osztály: E, Fizetési fokozat: 02) ápoló alapilletménye a 2010-es 91 ezer forinthoz képest novembertől 183 forintra emelkedett. Egy 19-21 éves jogviszonnyal rendelkező OKJ végzettségű (Besorolási osztály: E, Fizetési fokozat: 07) ápoló alapilletménye 2010-ben még 106 ezer forint volt, most novembertől 209 ezer forintot kaphat kézhez. Egy 7-9 éves jogviszonnyal rendelkező szakorvos (Besorolási osztály: I, Fizetési fokozat: 03) alapilletménye a 2010-es 156 ezer forintról novembertől 469 ezer forintra nőtt.
     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.