2018. december 13. csütörtök

2017. december 6., szerda 09:04

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - A Liberálisok újabb népszavazási kérdéseket nyújtottak be a kannabisz legalizálásáról

A Magyar Liberális Párt a kannabisz legalizálása érdekében, a "Legalizálj!" kampány részeként három új népszavazási kezdeményezéssel fordult a Nemzeti Választási Bizottsághoz. Célunk, hogy Magyarország végre meghaladja a kriminalizáción alapuló, európai viszonylatban is elavultnak számító drogpolitikát, valamint az orvosi felhasználást gátló tényezőket a kannabisz esetében. Olyan törvényi háttér megteremtésére van szükség, amely nem kriminalizálja a kannabisz fogyasztását és elismeri, hogy az orvosi célú felhasználása kifejezetten hasznos lenne a társadalom számára.

Példaértékű, széleskörű szakmai egyeztetések, valamint a korábban benyújtott kezdeményezéseink elutasításának indoklásaiból leszűrt tapasztalataink alapján módosítottuk kérdéseinket a következőkre: 1.: Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon büntetőjogi értelemben a kannabisz fogyasztása ne minősüljön bűncselekménynek? 2.: Egyetért-e Ön azzal, hogy Magyarországon büntetőjogi értelemben, legfeljebb 10 gramm kannabiszvirágzat és legfeljebb 5 gramm hasis birtoklása ne minősüljön bűncselekménynek? 3.: Egyetért-e Ön azzal, hogy felhatalmazást kapjon a Kormány az Országgyűléstől az Orvosi kannabisz program kidolgozására és bevezetésére?

Kiadó: Magyar Liberális Párt