OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. december 6., szerda 13:00

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - Reakció Cseresnyés Péter sajtótájékoztatójára -

    A Fidesz csak a statisztikákkal és nem az emberek megélhetésével foglalkozik

A Fidesz kormányzása alatt úgy nőtt a foglalkoztatottság, hogy közben duplájára nőtt a dolgozói szegénység. Közel 450 ezren vannak, akik hiába dolgoznak, nem tudnak kitörni a szegénységből. A kormány továbbra sem akar foglalkozni a bérválsággal: tegnap ismét leszavazták az LMP dolgozói szegénység elleni javaslatcsomagját.

Cseresnyés Péter, az NGM munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára mai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy "Magyarországon egyetértés van abban, hogy "a segély helyett munkát" alapelvet kell érvényesíteni. Aki akar és tud, az tudjon dolgozni, találjon munkát és ez meg is érje." Csakhogy ma Magyarországon nem éri meg dolgozni.

Az orbáni munkaalapú társadalom a dolgozó szegények társadalma. A foglalkoztatási statisztikát bizonytalan, rosszul fizető munkahelyekkel kozmetikázzák, miközben a biztos egzisztenciát jelentő munkahelyek száma alig nő. A teljes foglalkoztatottság szlogenje mögött szegénységben tartott dolgozók tömege áll.

A kormány továbbra sem akar munkát és megélhetést adni. Tegnap a Gazdasági bizottságban leszavazták az LMP dolgozói szegénység elleni javaslatcsomagját. Nemet mondtak arra, hogy aki 8 órát dolgozik, az meg is tudjon élni a fizetéséből. Jövőre a Szél-kormány első lépése lesz a bérválság felszámolása.

Schmuck Erszébet,
az LMP frakcióvezető-helyettese
    
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.