OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. december 6., szerda 15:18

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - Reagálás az újabb hazugságokra

    A médiában megjelentekkel ellentétben Dr. Polt Péter legfőbb ügyészből nem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és Áder János "csinált"professzort, hanem szabályos eljárás eredményeként döntött a köztársasági elnök az egyetemi tanári kinevezésről.

A megjelent állításokkal szemben az igazság az, hogy Dr. Polt Péter 1983 óta különböző egyetemeken (ELTE, Győri Széchenyi István Egyetem, Pázmány Péter Tudományegyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem) folytatott, illetve folytat oktatói és tudományos tevékenységet, amely – a vonatkozó törvény szerint – nem összeférhetetlen, teljes értékű főállású tevékenység.

A tudományos munkássága keretében 2011-ben PhD fokozatot szerzett, majd 2016-ban habilitált a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. Dr. Polt Péter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának tanszékvezetője. 2017. év elején megpályázta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem által kiírt egyetemi tanári nyilvános pályázatot.

Az egyetemi tanári pályázat feltétele magas szintű tudományos, oktatói tevékenység, publikáció, hazai és nemzetközi elismertség. A pályázatot – az eljárási szabályok szerint – el kell bírálnia az adott egyetemi kar kari tanácsának, szenátusának, egy, az egyetem által felkért külsős szakértőkből álló testületnek, majd a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottságnak (MAB).
    
     Kiadó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.