OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. december 6., szerda 15:18

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - Reagálás az újabb hazugságokra

    Az akkreditációs bizottság két bírálót jelöl meg, akik írásban értékelik és ajánlják vagy ellenzik az egyetemi tanári kinevezést. A javaslatról MAB szakbizottsága, majd a plenáris ülése szavaz.

Dr. Polt Péter esetében valamennyi fórum javasolta az egyetemi tanári kinevezést, amelyet a szakminiszter a jogszabály rendelkezése szerint terjesztett a Köztársasági Elnök elé, akinek kizárólagos jogosultságába tartozik az egyetemi tanári kinevezés. A Köztársasági Elnök ezután döntött az egyetemi tanári kinevezésről.

Ettől teljesen elkülönül az egyetemi magántanári cím, amely egy adott egyetem kompetenciájába tartozik, és nem a fenti feltételekkel adományozható. Ilyen egyetemi magántanári címre tett javaslatot az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar büntetőjogi tanszékének vezetője és dékánja, amelyet a kari tanács a megismételt szavazáson nem támogatott. E két ügyet mosták össze egyes médiumok, mely a fentiek szerint teljesen megalapozatlan és érthetetlen. Tőlük a tisztázó közleményünk nyilvánosságra hozatalát kérjük a közvélemény hiteles tájékoztatása érdekében.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem, amely a hazai közszolgálati, rendészeti és honvédtiszti képzés felsőoktatási intézménye, több ezer hallgatója és az oktatói kara nevében egyúttal visszautasítja az Együtt közleményéből áradó gyalázkodást.


     Kiadó: Nemzeti Közszolgálati Egyetem

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.