OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 6., szerda 15:31

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - LMP: A paksi hitel lehívásával megkezdődik a magyar családok eladósítása  -

    Aszódi Attila államtitkár bejelentette, hogy lehívták az orosz hitel első részletét. Az LMP álláspontja szerint a paksi beruházás, mint az évszázad legkorruptabb üzlete, csak arra jó, hogy az EU-s pénzek elapadásával a fideszes hűbérurak újra pénzhez jussanak. A magyar családok teljes eladósítása pedig megkezdődik.

A paksi beruházásért felelős államtitkár bejelentette, hogy lehívták az orosz hitel első, több mint 30 milliárdos forintos részletét. Az LMP álláspontja szerint teljesen egyértelmű, hogy a Fidesz-kormány csak a gyorsan és titokban elkölthető orosz pénzek elherdálásában érdekelt: eddig senkinek nem árulták el, hogy mire költik a most lehívott hitelrészletet. Az LMP határozott álláspontja, hogy amíg ez nem derül ki, addig a kormány ne is kezdje el eladósítani a magyar embereket.

Nagyon komoly aggodalmakra ad mindeközben okot, hogy továbbra sincs meg az összes szükséges engedély, továbbá, hogy néhány hete egy, a Roszatom egyik atomtemetőjéből származó radioaktív felhő keringett Európa felett, amelyet a paksi erőmű bővítésért felelős orosz cég letagadott.
    
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.