OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 6., szerda 15:31

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - LMP: A paksi hitel lehívásával megkezdődik a magyar családok eladósítása -

    Pedig Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt ígérte, hogy a orosz hitelkeret csak egy elvi lehetőség: minden lehívás előtt ellenőrzik, hogy az adott finanszírozási igényt ki lehet-e olcsóbban elégíteni a pénzpiacról. Az LMP ezért közérdekű adatigénylés keretében kéri ki, hogy ezen vizsgálat megtörtént-e, amennyiben igen, mi lett annak eredménye.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint a hitelszerződés rendkívül egyoldalú, Magyarország rosszul, Oroszország pedig jól jár: olyan helyzet is előállhat, amely akár csődbe is döntheti az államot és a magyar családokat.  
Az LMP álláspontja szerint többek között ezért van szükség kormány- és rendszerváltásra 2018-ban: időben fel kell mondani a paksi hitelszerződést, és a korrupciótól letisztított költségvetési forrásokat a megújuló energiaforrásokra, az országos szigetelési programra és épületkorszerűsítési projektekre lehet költeni.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.