2024. április 26. péntek

2017. december 6., szerda 15:31

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - LMP: A paksi hitel lehívásával megkezdődik a magyar családok eladósítása -

Pedig Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azt ígérte, hogy a orosz hitelkeret csak egy elvi lehetőség: minden lehívás előtt ellenőrzik, hogy az adott finanszírozási igényt ki lehet-e olcsóbban elégíteni a pénzpiacról. Az LMP ezért közérdekű adatigénylés keretében kéri ki, hogy ezen vizsgálat megtörtént-e, amennyiben igen, mi lett annak eredménye.

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint a hitelszerződés rendkívül egyoldalú, Magyarország rosszul, Oroszország pedig jól jár: olyan helyzet is előállhat, amely akár csődbe is döntheti az államot és a magyar családokat.
Az LMP álláspontja szerint többek között ezért van szükség kormány- és rendszerváltásra 2018-ban: időben fel kell mondani a paksi hitelszerződést, és a korrupciótól letisztított költségvetési forrásokat a megújuló energiaforrásokra, az országos szigetelési programra és épületkorszerűsítési projektekre lehet költeni.

LMP sajtó

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)